EIN FROHES NEUES JAHR ...ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012



Vorschul-Schokokuchen mit Schokoglasur

Kέικ κακάο µε γλάσο σοκολάτας


 Υλικά Zutaten





·         1 φλ. τσαγιού βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου  1 Tasse Butter Zimmertemperatur
·         2 φλ. τσαγιού ζάχαρη  2 Tassen Zucker
·         6 αυγά 6 Eier
·         1/2 φλ. τσαγιού φρέσκο γάλα  ½ Tasse fische Milch
·         2 βανίλιες 2 Vanillepulver (klein)
·         1 φλ. τσαγιού κακάο (αλμυρό)    1 Tasse Kakao (ungesüßt)
·         2 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του Tassen Mehl mit Backbulver
·         1 πρέζα αλάτι  1 Prise Salz
·         Για το γλάσο  Glasur
·         100 γραμμ. κουβερτούρα (ή σταγόνες σοκολάτας)  100 g Schokolade
·         1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος  ½Tasse Sahne


Das Mehl sieben und mit allen festen Zutaten Vanillepulver, Kakao, Mehl, Salz im die Schüssel geben. Nun kommen alle anderen Zutaten dazu Butter, Zucker, Eier, Milch. Erst auf langsamer Stufe den Mixer für 2 min. stellen bis eis eine Masse wird. Dann den Mixer für 4 min. auf eine stärkere Stufe stellen. Eine Kuchenform buttern und den Teig reinschütten. Auf Ober und Unterhitze für 50-55 min. bei 180οC in der untersten Schiene backen. Den Kuchen auskühlen lassen.
Κοσκινίζουμε σε ψιλή σήτα (κόσκινοόλα τα στερεά υλικάβανίλιεςκακάοαλεύριαλάτιμέσα στον κάδο του μίξερ. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά: βούτυρο, ζάχαρη, αυγά, γάλα. Σε χαμηλή ταχύτητα χτυπάμε τα υλικά για 2΄ έως ότου ενωθούν σε μείγμα. Δυναμώνουμε το μίξερ και χτυπάμε στην πιο δυνατή ταχύτητα για 4΄. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία στρογγυλή φόρμα για κέικ. Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε το κέικ κακάο στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, στους 180οC για 50΄-55΄, μέχρι να φουσκώσει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Αφήνουμε το κέικ, αφού ψηθεί, για 10΄ στη φόρμα. Το ξεφορμάρουμε σε σχάρα να κρυώσει καλά

Glasur:   Die Schokolade in kleine Stücke brechen und in einen kleinen Topf geben.  Dann die Sahne dazugeben und auf kleiner Flamme alles schmelzen, bis alles eine  schöne Masse ist. Den Kuchen übergießen. Wenn man mag, kann man mit Mandelsplitter bestreuen.
Για το γλάσο: Κομματιάζουμε τη σοκολάτα και τη βάζουμε σε κατσαρόλα. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Σε πολύ χαμηλή φωτιά αφήνουμε να λιώσει και να ομογενοποιηθεί το γλάσο, ανακατεύοντας πότε πότε. Αφήνουμε λίγο το γλάσο να κρυώσει. Αφού τοποθετήσουμε το κέικ σε πιατέλα, το περιχύνουμε με το γλάσο του. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε αμύγδαλο φιλέ για γαρνίρισμα.

μερίδες 10
Χρόνος Προετοιμασίας 5 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 55 λεπτά



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου