Μηλόπιτα ...
Apfelkuchen ...
3 κοφτά κουτ. τσαγιού μπαικιν παοντερ...........................3 Teelöffel Backpulver
3 φλιν. τσαγιού αλεύρι ...........................................................2 Tassen Mehl
ελάχιστο αλάτι........................................................................... Prise Salz
2 κουτ. σούπας ζάχαρη........................................................ 2 Esslöffel Zucker
1/2 φλιτζάνι τσαγιού σταφίδα ...............................................1/2Tasse Rosinen
2 χτυπημένα αυγά..............................................................2 geschlagene Eier
2 κουτ. σούπας ζάχαρη.........................................................2 Esslöffe Zucker
1/2 φλιτζάνι τσαγιού γάλα.........................................................2 Tasse Milch
6 μέτρια ξινόμηλα............................................................6 mittelgroße Äpfel
Φρέσκο βούτυρο.....................................................................frische Butter
1/2 φλυτζάνια ζάχαρη, κανέλα και μοσχοκάρυδο..................1/2 Tasse Zucker, Zimt
und Muskatnuss
Apfelkuchen ...
3 κοφτά κουτ. τσαγιού μπαικιν παοντερ...........................3 Teelöffel Backpulver
3 φλιν. τσαγιού αλεύρι ...........................................................2 Tassen Mehl
ελάχιστο αλάτι........................................................................... Prise Salz
2 κουτ. σούπας ζάχαρη........................................................ 2 Esslöffel Zucker
1/2 φλιτζάνι τσαγιού σταφίδα ...............................................1/2Tasse Rosinen
2 χτυπημένα αυγά..............................................................2 geschlagene Eier
2 κουτ. σούπας ζάχαρη.........................................................2 Esslöffe Zucker
1/2 φλιτζάνι τσαγιού γάλα.........................................................2 Tasse Milch
6 μέτρια ξινόμηλα............................................................6 mittelgroße Äpfel
Φρέσκο βούτυρο.....................................................................frische Butter
1/2 φλυτζάνια ζάχαρη, κανέλα και μοσχοκάρυδο..................1/2 Tasse Zucker, Zimt
und Muskatnuss
- Das Mehl sieben und mit dem Backpulver und dem Salz in eine Schüssel tun.2 Esslöffel Zucker, Rosinen und die Butter hinzgeben und vermengen.
- Eier, Milch verrühren und in die Masse geben. Den fertigen Teig in eine gebutterte Backform geben.
- Äpfel schälen, in Spalten schneiden und dann auf den Teig tun, leicht eindrücken.Die Apfelspalten mit 4 Esslöffel Butter einschmieren und die halbe Tasse mit Zucker, Zimt und Muskatnuss über die Apfel streuen.
- Der Apfelkuchen wird dann bei 180°C.gebacken.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι με την μπαικιν παουντερ και το αλάτι. Προσθέτουμε τη σταφίδα και 2 κουταλιές ζάχαρη και ανακατεύετε το μάγμα
- Αναμιγνύετε τ' αυγά με το γάλα και ραντίζετε μιγμα. Ανακατεύετε τη ζύμη και την βάζετε σε βουτυρωμένου ταψάκι Νο 28.
- Καθαρίζετε και κόβετε σε λεπτές φέτες τα μήλα και τις βάζετε πάνω στη ζύμη, σε σειρές βυθίζοντας ελαφρά την ίσια άκρη τους.. Αλείφετε τα μήλα με 4 κουταλιές βούτυρο και πασπαλίζετε με 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη, με λίγη κανέλα και μοσχοκάρυδο.
- Ψήνετε την μηλόπιτα σε δυνατό φούρνο για 40 λεπτά περίπου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου