EIN FROHES NEUES JAHR ...ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Μηλόπιτα ...
Apfelkuchen ...


3 κοφτά κουτ.  τσαγιού μπαικιν παοντερ...........................3 Teelöffel Backpulver
3 φλιν. τσαγιού αλεύρι ...........................................................2 Tassen Mehl 
ελάχιστο αλάτι........................................................................... Prise Salz
2 κουτ. σούπας ζάχαρη........................................................ 2 Esslöffel Zucker
1/2 φλιτζάνι τσαγιού σταφίδα ...............................................1/2Tasse Rosinen
2 χτυπημένα αυγά..............................................................2 geschlagene Eier
2 κουτ. σούπας ζάχαρη.........................................................2 Esslöffe Zucker
1/2 φλιτζάνι τσαγιού γάλα.........................................................2 Tasse Milch
6 μέτρια ξινόμηλα............................................................6 mittelgroße Äpfel                                                               
Φρέσκο βούτυρο.....................................................................frische Butter
1/2 φλυτζάνια ζάχαρη, κανέλα και μοσχοκάρυδο..................1/2 Tasse Zucker, Zimt  
                                                                                                          und Muskatnuss


  • Das Mehl sieben und mit dem Backpulver und dem Salz in eine Schüssel tun.2 Esslöffel Zucker, Rosinen und die Butter hinzgeben und vermengen.
  • Eier, Milch verrühren und in die Masse geben. Den fertigen Teig in eine gebutterte Backform geben.
  • Äpfel schälen, in Spalten schneiden und dann auf den Teig tun, leicht eindrücken.Die Apfelspalten mit 4 Esslöffel Butter einschmieren und die halbe Tasse mit Zucker, Zimt und Muskatnuss über die Apfel streuen.
  • Der Apfelkuchen wird dann bei 180°C.gebacken.
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι με την μπαικιν παουντερ και το αλάτι. Προσθέτουμε τη σταφίδα και 2 κουταλιές ζάχαρη και ανακατεύετε το μάγμα
  • Αναμιγνύετε τ' αυγά με το γάλα και ραντίζετε μιγμα. Ανακατεύετε τη ζύμη και την βάζετε σε βουτυρωμένου ταψάκι Νο 28.
  • Καθαρίζετε και κόβετε σε λεπτές φέτες τα μήλα και τις βάζετε πάνω στη ζύμη, σε σειρές  βυθίζοντας ελαφρά την ίσια άκρη τους.. Αλείφετε τα μήλα με 4 κουταλιές βούτυρο και πασπαλίζετε με 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη, με λίγη κανέλα και μοσχοκάρυδο.
  • Ψήνετε την μηλόπιτα σε δυνατό φούρνο για 40 λεπτά περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου