EIN FROHES NEUES JAHR ...ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012


Mehlknete | Gabi Schoenemann  / pixelio.de

Kneten macht Kindern viel Spaß. Hier eine Variante mit Mehl, die etwas an Salzteig erinnert, aber länger geschmeidig bleibt. 
Τα παιδιά ζυμώνουν ευχάρισταΕδώ μια συνταγή με αλεύριθυμίζει ζύμη με αλάτι αλλά είναι πιο μαλακιά.


Material: Υλικά  

  • 400g Mehl -  αλεύρι 
  • 130g Salz-  αλάτι
  • 2 EL Zitronensäure - κιτρικό οξύ ( από φυσικό χυμό λεμόνι )
  • 400ml kochendes Wasser- 400 βραστό νερό
  • 4-6 EL Öl- ελαιόλαδο 

Anleitung: Εκτέλεση

Mehl, Salz und Zitronensäure gut vermischen.
Wasser und Öl mischen. Je mehr Öl man zum Wasser gibt, desto geschmeidiger wird die Knete.
Beide Gemische nun langsam miteinander vermischen und verkneten.                                                                                             Ανακατεύουμε το αλεύρι το αλάτι και το κιτρικό οξύ πολύ καλά.  Ανακατεύουμε το νερό με  το λάδι  Όσο πιο πολύ λάδι βάλουμε τόσο πιο απαλό θα γίνει  Ανακατεύουμε όλα μαζί σιγά σιγά.
Nach dem Abkühlen ist die Knete fertig. Luftdicht verpackt hält sie fast ein halbes Jahr.                                                                          Όταν κρυώσει η πλαστελίνη είναι έτυμη. Όταν φυλαχτεί αεροστεγώς μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε σχεδόν μισό χρόνο.

1 σχόλιο:

  1. Εμεις κανουμε συχνα αυτη την πλαστελινη μπορω να προτεινω να βαλετε χρωμα ζαχαροπλατικης μεσα στο νερο για πιο ομορφο αποτελεσμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή